Language switch

spatie

Music & Words | Mazzeltov W

Standaard artiest

Rolinha Kross
Zangeres Rolinha Kross behoort tot de top van de Nederlandse vertolkers van het Jiddisch lied. Zij stond op alle grote Nederlandse podia, met haar eigen band en als gast in verschillende theaterproducties, onder andere met Ramses Shaffy en Willem Nijholt.
 
Edith Mathot
Zij studeerde klassiek viool aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam. Daarna heeft ze het klassieke precisiewerk vaarwel gezegd en is zich gaan richten op het doorleefde geluid van de klezmerviool.

Gottfrid van Eck
Gottfrid van Eck kreeg op zijn 12e voor het eerst een klarinet in handen. Niet lang daarna raakte hij verslingerd aan klezmermuziek. Hij is één van de oprichters van Mazzeltov. Naast Mazzeltov heeft hij zijn eigen trio Vilde Katshke, waarin hij zijn liefde voor klezmer en joodse volksverhalen combineert. En onlangs nam hij het initiatief voor de Balkan Beat band Kasha Nasha.

Harm van den Berg
Harm van den Berg speelt vanaf zijn achtste jaar accordeon en studeerde in 1989 af aan het conservatorium in Hilversum. Hij speelt graag tango en jazz, maar hij is vooral thuis in het hele Oost-Europese repertoire. Harm is samen met Gottfrid oprichter van Mazzeltov. Naast Mazzeltov

Harold Berghuis
Gitarist Harold Berghuis richt zich op jazz, Oost-Europese volksmuziek en gypsy swing. Het liefst gooit hij die stijlen door elkaar om te kijken wat eruit rolt. Naast Mazzeltov is hij onder andere te horen in de Hot Club de Frank, de Taf Taf Club en het New Hot Trio.

Tis Marang
Tis Marang studeerde contrabas aan het Brabants Conservatorium en vervolgens Kamermuziek en Historische Uitvoeringspraktijk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast zijn optredens in de klassieke- en barokke muziek is hij ook actief als jazzmusicus en in traditionele muziek, klezmer, fado, americana. Daarnaast is hij strijkstokkenmaker, waarbij hij zich vooral toelegt op het vervaardigen van historische modellen.

 

Bekijk Mazzeltov op het podium. 

 

spatie spatie spatie artiest