Language switch

spatie

Music & Words | Labryénco

Standaard artiest
Labryénco is een flamencogezelschap rondom gitarist Alain Labrie, diestuk voor stuk virtuoze muzikanten om zich heen heeft verzameld. AlainLabrie geeft adembenemende concerten samen met Antal Steixner op onderandere caja en udu, Franklin Heilijgers op fretloze bas en JaroStulrajyer op viool. Naast ‘moderne' flamenco zijn er ook flarden vanjazz, klassiek en Arabische muziek te bespeuren in de muziek vanLabryénco. In 2003 verscheen het debuutalbum Calle Ventana.
Alain Labrie begon op zijn twaalfde gitaar te spelen. Opeenentwintigjarige leeftijd raakte hij in de ban van flamenco en volgdemasterclasses bij onder andere Paco Pena en Carlos Heredia. In zijncarrière heeft hij met velen samengespeeld, onder andere in LesCharmeurs. Voor Labryénco schrijft hij alle composities enarrangementen.
Vaste begeleider Antal Steixner heeft zich verdiept inflamencopercussie en is op dit gebied een van de beste muzikanten inNederland. Hij bespeelt de cajon, een oorspronkelijk uit Cubaafkomstige percussiekist en de udu, een percussievaas uit Afrika.
Bassist Franklin Heilijgers speelde onder andere in Banana's, Milk enDa Gaia. Onlangs is hij begonnen zich het flamenco-idioom eigen temaken.
De Slowaak Jaro Stulrajter voltooide in zijn geboorteland de opleidingtot convertviolist. Behalve in Labryéco speelt hij ook bij dejeugdtheatergroep Brisa
spatie spatie spatie artiest