Language switch

spatie

Music & Words | Lousiana Men

Lousiana Men

Louisiana Men is een vriendenband rond zanger-gitarist Hans 'Homesick' de Vries en daarmee eigenlijk een vervolg op de roemruchte Utrechtse cajun- en zydecoband 'Louisiana Radio'. Met zijn 'radios' maakte De Vries vijf albums en toerde hij door heel Europa. De band toerde met stijlgenoten als Dr.John, Los Lobos en Willy Deville. Als solo-artiest deed 'Homesick' een uitgebreide toer met Oletta Adams.

Muziekblad Oor over de band: " Louisiana muziek is van een bedriegelijke eenvoud. Velen denken het te kunnen spelen, maar weinigen weten de broeierige essentie zo moeiteloos te raken als Homesick en zijnmannen."

Bandleider Hans de Vries is hartstochtelijk fan van artiesten als Jimmy Reed, Ray Charles & Taj Mahal. Een aantal van hun lekker in het gehoor liggende rhythm & blues songs staan ook steevast op zijn repertoire. De soulfull voice van Alex Siegers, maakt de samenzang tot een van de sterke troeven van dit gezelschap. Hij zong en speelde percussie in de band Nancy Works On Payday. In 1993 maakten zij een CD geproduceerd door Allen Toussaint in New Orleans. Met zijn nieuwe band LXpress maakte Alex dit jaar een prachtige nieuwe plaat: "abducted". Zijn percussie en het Louisiana rubboard (wasbord) zijn een perfecte stand-in voor de drums. En zoals hij Otis Redding en Sam Cooke ziingt...

Gitarist/Zanger Toon Ekkers is de man met de meeste jaren speel-ervaring in alles wat er denkbaar is tussen country en rhythm'n'blues. Zijn vlijmscherpe Texas Telecaster heeft dan ook menig podium geteisterd.

The Louisiana Men hebben één CD uitgebracht: Bahia. Deze is in 2002 live opgenomen tijdens een serie concerten in Frankrijk. In een tiental verschenen recensies werd deze live-plaat unaniem lovend onthaald!

De meest recente opnames van de band bestaan uit bijdrages aan albumsvan anderen. Ze zijn ook prominente aanwezig op een Cool Buzz cd met hun tribute to Ray Charles. Verder is Homesick als harmonica speler tehoren op een keur aan opnames. Met die harmonika als vehikel reist de band dan ook regelmatig af naar verre oorden.
spatie spatie spatie artiest