Language switch

spatie

Music & Words | Afro Anatolian Tales

Standaard artiest

In 2008 bracht de percussionist Sjahin During de succesvolle cd Afro Anatolian Tales uit. Nu is deze titel de naam geworden van zijn nieuwe ensemble. Het debuut van deze groep is live in Teheran opgenomen en biedt de luisteraar een fascinerende mix aan culturen.

 

De cd Afro Anatolian Tales werd destijds goed ontvangen door de Nederlandse en internationale pers. During legde een mooie percussiebasis voor bekende gasten als Aynur en Arto Tuncboyaciyan. Ook werd hij geprezen om zijn composities en arrangementen. Muziekjournalist Charlie Gillet (BBC) noemde zelfs een van zijn compilaties naar een van de tracks, 'Otro Mundo'. 'It's a fascinating and contemplative musical journey', schreef het Engelse blad Songlines.

 

During werd uitgenodigd door Big Bang Festival om Afro Anatolian Tales live uit te voeren. Daarnaast speelde hij in gerenommeerde zalen als de Heineken Muziekhal, Vredenburg en Muziekcentrum Frits Philips. Daarbij werd dit project opgemerkt door Muziekcentrum Nederland en in 2008 werd hij daarom uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen op het Fajar Muziekfestival in Teheran. De opdracht was om nieuw repertoire te creëren en uit te voeren samen met twee van de belangrijkse Iraanse musici, Kourosh Babei (qamanche) en Ali Rahimi (tomabak , daf). Samen met vaste maatjes Ozhan Acikbas en Alex Simu, waarmee de groep Tarhana gevormd wordt. De drie muzikanten vertrokken zonder dralen naarr Iran voor een van de bijzonderste ervaringen van hun leven. Tijdens repetities en improvisaties ontstonden nieuwe composities, die vervolgens uitgevoerd werden voor een enthousiast en ontvankelijk publiek. Het tweede concert was zelfs nog magischer, de muziek ontvouwde zich op het podium en nam de muzikanten en het publiek mee op een inspirerende reis.

spatie spatie spatie artiest