Language switch

spatie

Music & Words | Benjamin Hulett & 440Hz

Standaard artiest

Benjamin Hulett

 

De gevierde jonge Britse tenor Benjamin Hulett was een solist aan de Hamburgische Staatsoper van 2005 tot 2009. Hij oogstte veel succes in lyrische rollen, variërend van Tamino (Die Zauberflöte) en Ferrando (Cosi fan Tutte) tot Steuermann (Der Fliegende Holländer) en Novice (Billy Budd). Hij debuteerde in de Bayerische Staatsoper in Händel's Alcina, in het Theater an der Wien in de wereldpremière van Johannes Kalitzke‘s Die Besessennen en keerde terug naar Hamburg als Tamino en Narroboth (Salome).

Toekomstige plannen behelzen o.a. debuten op het Salzburg Festival (Elektra), Opera North (The Turn of the Screw) en Berliner Staatsoper unter den Linden (Phaedra).
Als concertzanger werkte hij onder andere met de volgende dirigenten: Sir Roger Norrington, Sir John Eliot Gardiner, Sir Andrew Davis, Phillippe Herreweghe, Christopher Hogwood, Markus Stenz, Ivor Bolton, Jeffrey Tate, Simone Young, Frans Brüggen, Jaap van Zweden en Fabio Biondi, plus nog vele anderen in de belangrijkste zalen en festivals wereldwijd.

Zijn groeiende discografie omvat: Visions Fugitives (Les Illuminations live from the Gergiev Festival, ook op Saphrane), Messiah (Carus), Israel in Egypt (Maulbronn), The NMC Songbook (winnaar van de Gramophone Award 2009) en de rol van Paris in The Judgement of Paris (Chandos).
Op komende releases staan o.a. gepland: liederen van Richard Rodney Bennett (NMC) en liederen van Britten met pianist Malcolm Martineau (Onyx).

Ben studeerde muziek als ‘choral scholar’ aan het New College in Oxford en opera aan de Guildhall School of Music and Drama in London.

spatie spatie spatie artiest