Language switch

spatie

Music & Words | Al Harmoniah

Al Harmoniah
Al Harmoniah startte binnen De Krijtkring als een opleidingsproject voor saxofonisten en percussionisten, meestal van Marokkaanse origine. Sindsdien is de groep muzikaal blijven evolueren. Ze speelden meer dan 100 succesvolle optredens in België, Nederland en Frankrijk en toerden als Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen door Marokko.
Het repertoire van Al Harmoniah is een duidelijke en werkbare mix van traditionele Marokkanse muziek, hafabra, jazz en improvisatie. De unieke stijl is een open huis voor zowel geschoolde als autodidacte musici uit alle culturen. De muziek kan gespeeld worden in alle locaties, past bij alle omstandigheden en harmonieert vlot met andere groepen en situaties. Al Harmoniah is een mooi voorbeeld van een cross-overproject, niet alleen wat betreft muziekstijlen, maar ook omdat het leerling en leraar, amateur en professional en geschoold muzikant en autodidact samenbrengt.
In 1997 debuteerde Al Harmoniah op de verzamel-cd Marockin' Stories (Zimbraz, MWCD 3017). Na twee multitrack singles op eigen label is Shaabi Jazz het eerste volledige album van de groep.

De Krijtkring

De Krijtkring is een productiehuis voor grootstedelijke muziek. Het brengt muziekmakers samen die beïnvloed zijn door de verschillende culturen in een metropool. Dat is de basis voor een nieuwe, levende volkscultuur, die een smeltkroes is van zowel Noord-Afrikaanse als hedendaagse muziek, jazz en volksmuziek. Aan elke productie van De Krijtkring gaan intensieve, educatieve sessies vooraf, waarin samen gewerkt wordt naar het eindresultaat: een artistieke confrontatie met het publiek.

spatie spatie spatie artiest