Language switch

spatie

Music & Words | El Juntacadaveres

El Juntacadaveres

De groep
El Juntacadáveres, woonachtig in België, is in 2009 opgericht door de Argentijn Enrique Noviello. De groep werd in 2011 winnaar van de ‘Mano Mundo’ Music Competition en opende daarmee het ‘Mano Mundo’-festival op het groot podium.
Tijdens de zomer van 2011 speelde de groep in het openluchttheater Rivierenhof als support- act voor de wereldberoemde groep Gotan Project.

In 2012 wonnen ze het Kokopelliconcours op www.vi.be. El Juntacadáveres was bovendien te gast op Sfinks Mundial, Wereldfeesten Leuven, Airbag, Polé Polé.

De muzikanten


Enrique Noviello (Argentinië): saxen, bandoneon, zang, artistieke leiding
De bezieler en leider Enrique Noviello, saxofonist-componist-arrangeur, is geboren in 1974 in Buenos Aires, Argentinië. Hij studeerde naast psychologie en diergeneeskunde, muziektheorie met Claudia Monetro (componist, Muziekconservatorium Buenos Aires) en saxofoon met Damian Nissenson en Juan Carlos D'orso (Conservatorium Nacional de Musica, Mar del Plata).
Sinds 2002 is hij in België actief als alt- en baritonsaxofonist bij o.m. Donkey Diesel, Antwerp Gipsy Ska Orkestra, Ambrassband, Los Murginales, Proyeccion Latina, Sweet Coffee, Theater Tol en Hector Islas. Met verschillende groepen en ook met Bart Peeters, Marcel Vanthilt en Sergent Garcia nam hij cd’s op. Momenteel produceert hij de nieuwe cd van Rocco Granata die wordt opgenomen met de Argentijnse topgroep Los Autenticos Decadentes en gereleased wordt in voorjaar 2013.
Enrique is ook oprichter van La Murga Armada.

Kris Strybos (België): hiphop, electro, beatbox
Scale, geboren Kris Strybos, geeft optredens en workshops beatbox als mc, maakt sounds en beats en is DJ Scale, hij zette zijn eerste stappen in de scene in 1984. Gebeten door hiphop begon hij met beatbox en kan hij dus als één van de ‘founding fathers’ van de beatbox-scene in België worden beschouwd.
Vanaf 1997 was hij actief als dj Beatcreator en later ook als mc voor Stitch, een Merksemse rapgroep. In 2004 werd hij winnaar van Stadsklank (een samenwerking van het project Liefhebber, 5voor12 vzw, district Antwerpen, Poppunt, Arenberg en Scheld’Apen) en in 2005 was hij mc bij Het Verdikt.
Scale is intussen uitgegroeid tot een volwaardig allround artiest en muzikant/beatboxer, een tekstschrijver die zich zowel waagt aan theater, slam poetry, hiphop, songwriting, live impro, enz.

Alfredo Bravo (Chili): drums (alleen op cd)

Alfredo begon te drummen op zijn 18de en speelde meteen mee in een aantal groepen o.a. La Maquina Parlante, Mantra en Fruto Prohibido. Met Fruto Prohibido nam hij een eerste lp op 'Sin Tocar' op.
In 2002 emigreerde hij naar Antwerpen, met zijn drums als enige bagage! Al zeer snel maakte hij deel uit van de Antwerpse muziekscène en drumde hij met o.a. Antwerp Gipsy Ska Orchestra, Savanah Station, Sindicato Sonico, Proyecto Secreto en Marcelo Moncada Jazz Trio.

NB: Alfredo Bravo is op de cd De Platino te horen als drummer, maar hij is nu live vervangen door Luc Bas (zie hieronder). 

 

Luc Bas (België): drums, bas (nieuw in de line-up)

Luc begon, geïnspireerd door Steward Copeland tijdens een van de laatste concerten van The Police, te drummen in 1983.
Hij is in vrijwel alle mogelijke genres actief geweest (rock, ska, reggae, latin, klezmer, gipsy, funk en pop,) in een veelvoud van bands en projecten als  Hoodoo Club, Proyecto Secreto, Zeker Weten, Antwerp Gypsy Ska Orchestra, Bunny, Monkey Driven, Klezmic noiZ, Pungee, Sindicato Sonico.
In 1989 pikt hij ook de bas op en speelde jaren bij de band Rachel must be Swimming en voerde hij de  rocktheater-productie ‘Songs on the Mahabarate’ op. Op het ogenblik is hij naast El Juntacadáveres, ook nog actief in Bizarorama, Time=Tight (drums) en Blackboard Cinema (bas).


Onan Van de Weyer (België): gitaar
Hij behaalde in 2001 zijn masterdiploma gitaar aan het Conservatorium van Antwerpen bij o.a. Jan Wellens, gitarist bij wijlen Wannes Van de Velde. Hij specialiseerde zich in tango aan het Rotterdams Conservatorium en heeft met Quinteto Astor zijn eigen tangoband. Onan laat zich evenwel niet op één genre vastpinnen. Met zijn Nederlandstalige popgroep Keefman kaapte hij zelfs de Nederpopprijs 2009 weg. Bij kindertheater Picalili is hij zowel muzikant als componist. Hij maakte cd-opnames met de Turkse luitspeler Emre Gültekin en toerde een tijdje met Helmut Lotti.
Van de Weyer speelde in de begeleidingsband van zijn oud-leerling Oliver Symons, die in 2008 België vertegenwoordigde op Junior Eurosong. Als leraar gitaar en begeleidingspraktijk is hij verbonden aan de muziekacademies van Ekeren en Merksem.

Michel Spiessens (België): bas
studeerde aan de jazzstudio en aan het Lemmensinstituut contrabas en basgitaar.
Speel(t)(de) bij meerdere bands, o.a. Bizarorama, Dirty Machine plays Tom Waits, Noah Howard, Meneer Zee, Veston, La Femme Belge, the Donuts, Fait d'Anvers, Wim de Busser Trio enz. Hij is al enkele jaren de vaste sidekick bij Meneer Zee’s kindervoorstellingen en heeft net met Steven Van Gool (Campina Reggae, Wawadadakwa) een liedjesprogramma gemaakt voor de allerkleinsten met als titel ‘Op zoek naar het beest in je hoofd’.
Michel is ook parttime-muziektherapeut in zorgcentrum Rozemarijn in Keerbergen en artistiek begeleider bij straatdrumband Fatiboombastic uit Mechelen.
Hij maakte tevens muziek voor enkele documentaires en films (Grensland, Inburgering, De strip hertekent, enz.).

Domingo de Jesus López Díaz (Mexico)
: piano
studeerde marimba, piano en percussie aan de Universidad de Ciencias y Artes de Chiapas in Tuxtla Gutiérrez, Chiapas, Mexico, vanwaar hij afkomstig is. Hij was zelf leraar aan verschillende instituten en nam vooral als marimbaspeler deel aan verschillende muziekwedstrijden en festivals. Verder gaf hij cursussen en workshops marimba aan musici van internationale allure zoals o.a. Victor Patron, Duglas Bringas, Victor Mendoza ….

Patrick Vankeirsbilck (België): bandoneon
Patrick Vankeirsbilck - alias Pato Lorente - kwam begin jaren negentig in contact met tangomuziek via Carel Craayenhof (Rotterdam), Alfredo Marcucci (België), Juan José Mosalini (Parijs) en Marcelo Mercadante (Barcelona). Als bandoneonspeler was hij in de leer bij Marcucci met wie hij veelvuldig optrad door Europa met het ‘Veritango’-orkest.
In Buenos Aires vervolmaakte hij zich bij meesters als Julio Pane en Carlos Pazo.
Pato is tevens betrokken bij verschillende andere tango-projecten zoals het Sexteto Tango 02, het project Rueda Libre en uiteraard ook El Juntacadáveres. Sinds 2009 is hij ook pedagogisch actief als leraar bandoneon en tangomuziek in de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem, Brussel.


spatie spatie spatie artiest