Language switch

spatie

Music & Words | Mdungu

Standaard artiest

Het Nederlandse blad Mixed noemde hen al ‘de beste Afrikaanseband van Nederland’ en dat is geen gering compliment voor een groep die vrijwel geheel uit Nederlandse musici bestaat.
De achtmans Afro-groove-formatie Mdungu leidt je van de muziek van de Malinese griots langs de Nigeriaanse afrobeat naar de mbalax van Senegal, maar in een unieke stijl, royaal gemixt met jazz, funk, soul en rock. De debuut-cd heet Afro What!? en is gevuld met onweerstaanbare dansmuziek, gemixed door Justin Adams (o.a. Tinariwen en Soul Science). 

 

Mdungu is in 2003 opgericht door altsaxofonist Thijs van Milligen. Hij heeft zich eindeloos verdiept in de inmiddels klassieke West-Afrikaanse pop uit de jaren ‘60 en gebruikt deze nu succesvol als basis voor zijn eigen composities. Hij is dan ook grotendeels verantwoordelijk voor het repertoire op Afro What!?, op enkele composities van gitarist Michiel Bel na.
Een uitstekende blazerssectie, authentiek tinkelende gitarenen traditionele percussie aangevuld met drums zorgen voor een zonnige Afrikaanse sound, regelmatig onderbroken door vette funk of een jazzyimprovisatie: de mannen van Mdungu zijn vakmensen met uiteenlopende achtergrond en hoorbaar plezier in hun nieuwe creatie.

Vanaf de oprichting is de groep een graag geziene gast op (inter)nationale podia en festivals.
spatie spatie spatie artiest