Language switch

spatie

Music & Words | Amanda Strydom

Standaard artiest
Amanda Strydom is een bijzondere vrouw, getalenteerd tekstschrijfster en een gedreven zangeres. Amanda behoort sinds jaar en dag tot de top van de Zuid-Afrikaanse muziek- en theaterwereld.
De Benelux kan via de cd Briewe Uit Die Suide met haar kennismaken. Een visitekaartje: Strydom laat haar veelzijdigheid alsook haar betrokkenheid bij de maatschappij, haar land en de wereld blijken op dit zorgvuldig samengestelde album.

De zangeres
Strydom begint haar carrière in 1979 als actrice. Vanaf midden jaren ’80 schrijft en speelt ze haar one-womanshows, die in Zuid-Afrika nog onontgonnen gebied zijn. Amanda is een gepassioneerde podiumpersoonlijkheid en heeft het hart op de tong. En dat in een land dat een strenge censuur kent vanuit het apartheidsregime. Door haar openlijke stellingname (als blanke vrouw) tegen apartheid en de oneerlijkheid van het systeem heeft Amanda zich dan ook heel wat ellende op de hals gehaald.
Desalniettemin kwam ‘Amandla’ Strydom altijd sterker uit de strijd en bevestigde zij haar bijzondere positie als kleinkunstenaar en zangeres. In de loop der jaren heeft Amanda vele onderscheidingen en prijzen in de wacht gesleept voor haar werk.

Het album
In 1994 ontmoette Strydom Stef Bos na afloop van een voorstelling van haar State Of The Heart. Hij was het die haar overtuigde om haar eigen teksten te schrijven en deze op het podium te brengen. Een eigen album was daar een logisch vervolg op; in 1996 verscheen Vrou By Die Spieël, de eerste in een reeks cd’s.
De ontmoeting was het begin van een nauwe persoonlijke en artistieke verwantschap tussen de twee. Stef Bos is op Briewe Uit Die Suide te horen in een nieuw opgenomen duet: My Kamer.
Briewe Uit Die Suide is een overzicht van het beste werk dat Amanda tot nu toe in Zuid-Afrika heeft uitgebracht, aangevuld met het duet met Stef.
spatie spatie spatie artiest