Language switch

spatie

Music & Words | Tatouages

Standaard artiest

De zangeres Tatouages komtoorspronkelijk uit Kasaï (Kongo, voorheen Zaire), maar bracht haarjeugd door in Kinshasha, waar ze zich in allerlei vormen van muziekverdiepte. Ze begon te zingen toen ze 8 was, en arriveerde op 15-jarigeleeftijd in België om te studeren. Ze werd opgemerkt door de modewerelden maakte en passant carrière als model!

 

Haar passie voor muziek bleef en ze zong in allerlei groepen, vanAfrikaanse muziek tot rumba. Aan de Universiteit van Luik volgde ze eencursus Antropologie, gegeven door Professor Gossiaux, een van deexperts op het gebied van geheime Congolese gemeenschappen. Hij opendehaar ogen voor de traditionele culturele rijkdom van Afrika en vooralvan haar eigen land.

Ze ging op reis door Afrika: West-Afrika, Angola en de Kongo, omverschillende culturen te leren kennen en met artiesten uitverschillende genres te werken. De bekende Zairese producer Maïka Munanmoedigde haar aan om haar stijl te perfectioneren en ze nam tallozezanglessen. Ze vormde de groep Gingka Biloba, waarmee ze o.a. op Sfinksen Mundial stond.

Bij toeval ontmoette ze Toure Kunda, die onder de indruk waren vanhaar unieke stem en haar aanmoedigden een cd op te nemen. Ze tradentevens op als producer en ondersteunen haar carrière nog steeds.

spatie spatie spatie artiest