Language switch

spatie

Music & Words | Zapatango

Zapatango
Zapatango plays a dazzling clash of tango and jazz, at the crossroads between Astor Piazzola and Pat Metheny and between tradition and
innovation, with a great deal of passion, poetry and plenty of room for improvisation. ‘World music’ for the 21st century!’

Zapatango is de groep rond de virtuoze gitarist en componist Carlos Diaz, afkomstig uit het kale en onvruchtbare Patagonië, in het zuidelijkste deel van Argentinië. Vrijwel geheel geïsoleerd van de rest van de wereld leerde hij zichzelf gitaarspelen. Op zijn reizen naar Buenos Aires, Brazilië en Spanje ontdekte hij bossa nova en flamenco. Uiteindelijk kwam hij via Duitsland in België terecht waar hij in aanraking kwam met moderne klassieke muziek en ging samenwerken met bekende artisten als Dirk Van Esbroeck, Juan Masondo, Dirk Brossé, Frank De Ruyter, Tars Lootens, Piet Verbist en de Bretonse accordeonist Gwenaël Micault.

De muziek van Zapatango is het resultaat van de reizen en ervaringen van Diaz: een tintelende en sensuele mix van Argentijnse folk-en tangostijlen, vermengd met jazz en Europese hedendaagse klassieke muziek. De malambo-ritmes van de gaucho’s en de hartslag van de sloppenwijken zijn in alle composities hoorbaar. Ze zijn even uniek als verbluffend: verstild, melancholisch maar soms ook vurig en gepassioneerd.
Het album is opgenomen in de studio’s van KlaRa (de klassieke zender van België) en bevat elf van Diaz’ eigen composities.
spatie spatie spatie artiest